Annonser

Åk på semester nästan gratis!

Sommaren kommer rusande mot oss i enorm hastighet, på måndag är det 1a Juni!

Jag tänkte fira det genom att tipsa om några sätt att resa näst intill gratis, eller i alla fall billigare.

Mitt första tips är HomeExchange. HomeExchange blev berömt med den underbara filmen The Holliday för några år sedan, men inte många jag pratar med har någonsin utforskat tjänsten. Det funkar så att man lägger ut sitt eget hem på sidan, sedan är det bara att söka runt efter någon att byta med. När man hittar något intressant så skickar man ett mail och hoppas på det bästa. Det största problemet med tjänsten är att man måste vara väldigt bra på att marknadsföra sitt boende och område (om man nu inte bor i något helt fantastiskt mitt i något perfekt). Men om man lyckas hitta något, eller om man är flexibel i vad man bor på sin semester, så har man stora möjligheter att få till en riktigt billig semester!

Ett annat tips för en lite billigare semester är att leta boende på Airbnb. För i sommar har vi hittat ett hus med egen pool för 8 personer i Turkiet för 8000 kr. Oslagbart! Kombinera detta genom att hitta billiga flygstolar på till exempel Supersavertravel.

boendeturkiet

Vårt boende i Turkiet

På Airbnb kan du även hyra ut ditt eget boende. Det kan vara ett sätt att sponsra din egen resa, dra in lite stålar på ert tomma hus/lägenhet när ni ändå inte är där. Eller varför inte lägga upp sommarstugan?

Ett lite mer långsiktigt tänk, men som kan resultera i en gratisresa, är att använda ett kort som BankNorwegian. Vi (jag och min fästman) använder just Norwegians kort för vi gillar att flyga med dem och när man betalar sin resa med deras kort får man extra poäng. I övrigt får man poäng för allt man handlar, så vi använder det för alla våra gemensamma utlägg tex mat, restauranger, bio osv. På så sätt sparar man upp till sin resa när man går på Ica, känns väldigt bra. På ett år har vi sparat ihop till ca 3000 CashPoints (Norwegians egen valuta), vilket räcker till en resa för ungefär lika mycket i kronor. Kombinera detta med HomeExchange ovan så får man verkligen en gratis resa!

Ett annat långsiktigt förslag är att boka resan via MrJet som har sitt eget bonusprogram. Man får olika procent för olika delar, så det lönar sig att köpa paketresa via dem, om man hittar något bra. Min upplevelse är att MrJet är bra när man är ute lite i sista sekund. Vi bokade en resa till London med två veckors varsel och kom undan med ett riktigt bra pris. Bonusen du får kan du använda på en gång, eller spara ihop så att du tillslut får en gratisresa.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: