Annonser

Tips för en billig fotbollsweekend

Att åka till England på fotbollsweekend har blivit väldigt populärt och företag så som PM Sportstravel säljer både matchbiljetter och hela resepaket. En biljett till en match i Premier Leauge kan kosta flera tusen kronor, speciellt dyra blir de om man vill se ett derby.

Ett sätt att få resan mycket billigare är att ta ett lågprisflyg till London och se en match i en lägre division. I den precis avslutade säsongen av Premier Leauge spelade 5 Londonlag men i Championship hittade vi ytterligare 4 lag; Crystal Palace, Millwall, West Ham och Watford (West Ham gick dock precis upp till Premier Leauge men ersattes av Charlton). Till dessa lags hemmamatcher är det mycket lättare att hitta billiga biljetter och med färre fotbollsturister får man också chansen att uppleva en mer genuin stämning. På Millwalls matcher kan stämningen vara rå och området deras arena ligger i räknas inte till Londons bästa så att säga, välj ett annat lag till er fotbollsweekend.

När jag och min pojkvän besökte London i oktober såg vi en Crystal Palacematch. Biljetterna köpte vi via deras hemsida (www.cpfc.co.uk) och kostade ca 20 pund styck. Dessa kunde vi sedan hämta ut i närheten av arenan precis innan matchen.

Jag köpte en Chrystal Palacehalsduk i en shop utanför arenan

Innan matchen besökte vi en av de lokala pubarna, ett stenkast från arenan. Vi kom ganska tidigt men stället blev snabbt packat av fans, två timmar före macthstart kommer enbart gäster med seriebiljetter in. Det var kul att känna sig som en del i fanskaran och rekommenderas varmt.

Puben The Clifton Arms ligger ett stenkast från arenan och här värmer många lokala supportrar upp innan en match

Promenad de få metrarna från puben till arenan

På puben blev vi tipsade om att Crystal Palace hade en egen öl som såldes på arenan, så fort vi kom in letade vi reda på stället som sålde den. Jag kan inte säga att den var godare än något annat, men det kändes som att det hörde till när man gick på en av deras matcher.

Jag och Calle med varsin Crystal Palaceöl

Stämningen på arenan var bra, vill man verkligen få ut allt av sitt besök bör man köpa biljetter till avdelningen där klacken står. Den avdelningen är på Holmesdale end, på högra sidan. Vill man ha det lite lugnare funkar samma kortsida men vänstersidan, vilket var där vi satt. Se bilden nedan hur bra platser vi hade!

Våra platser på Selhurst arena, till höger (utanför bild) står klacken

Efter matchen valde vi att gå tillbaka till puben vi satt på före matchen, det hade antagligen varit mer folk och stämning om Crystal Palace hade vunnit. Men over all, en toppendag!

Vill du ha mer info eller undrar något, kommentera nedan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: