Annonser

Vulkan och äventyr i Costa Rica

Jag har tidigare berättat om min och Jonnas resa till Costa Rica och här kommer sista och tredje delen. I senaste inlägget berättade jag om Montezuma och därifrån tog vi en mnibuss upp till La Fortuna. Anledningen till att vi valde just minibuss var för att vi hade en så begränsad tid i Costa Rica, det var inte det billigaste alternativet.

Vulkanen Arenal, som ofta har den lilla "mössan" av moln på toppen

La Fortuna domineras självklart av den stora grannen Arenal, som brukar namnges som en av världens 10 mest aktiva vulkaner. Det stämmer inte längre, vulkanen har inte lika många utbrott nu för tiden. När det har blivit mörkt kan man dock se lava rinna utmed sluttningen. En sådan utflykt kan kombineras med en rundtur i terrängen runt vulkanen, där man kan få se exotiska djur, till exempel apor.

Jonna spanar efter apor eller en exotisk fågel

Förutom själva vulkanen finns det mycket aktiviteter runt om La Fortuna. Det finns varma källor, rafting, hiking, ridturer med mera. Vi valde att testa en Canopy tour. På ren svenska är det massor med linbanor. Med sele kopplar man fast sig och åker linbana mellan träden; vissa långa, vissa snabba och alla väldigt högt upp.

Jag och Jonna, redo för linbanor

Det är inget för personer med höjdskräck!

Utflykten bland träden får en att känna sig nära naturen, men fortfarande på ett roligt sätt. Utsikten från vissa av plattformarna mellan linbanorna är helt otrolig.

Härlig utsikt från vissa av plattformarna

I La Fortuna valde vi att bo på Arenal Backpackers Resort, ett hostel med pool. Det är ingen lyx men passar bra för några dagars vistelse, för en billig peng. Förutom häfitga naturupplevelser och fysiska aktiviteter så hade byn inte mycket att erbjuda. Det finns ett Casino, men i övrigt var nöjesutbudet riktigt klent. Men några Imperial med andra ungdomar på hostlet är ju utmärkt kvällsunderhållning.

Poolen på Arenal Backpackers Resort

Efter vår vistelse i La Fortuna tog vi lokalbussen tillbaka till San Jose, en väldigt skumpig och slingrig färd. Det tog några timmar och var riktigt billigt. San Jose i sig var inget att ha, ansåg vi, så mitt tips är att skippa det och bara ha staden som transfer.

Mina tidigare blogginlägg om Costa Rica hittar du Här och Här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: