Annonser

Något vilt, något lugnt

Jag har hittat en helt perfekt resekombination som jag vill prova på. Safari och beach. Först några aktiva dagar där man lär sig mycket, sen några lata njutningsfulla dagar på en exotisk strand. Låter inte det fab?

Företaget Tour Africa erbjuder massor av utformade paketresor, eller så kan du välja att skräddarsy din resa. Ett exempel är att de har bröllopsresor, ett annat det de kallar Safari Beach.

Ett alternativ i Safari Beach-kategorin är 10 dagar Safari och Zanzibar. I det paketet ingår flera dagars safari i Kenya och sedan flyg vidare till Zanzibar för några dagars sol och bad innan du åker hem. Bor gör du bland annat på Mara Serena Safari Lodge, ett härligt hotell med utsikt över savannen. Tänk att ligga i polen och se vilda djur trava förbi borta i fjärran. Eller varför inte frukost bredvid flodhästbassängen?

Hur häftigt ser inte det här ut? Bild serenahotels.com

Zanzibar ligger utanför Tanzanias kust och en härligt exotisk ö. Förutom sol och bad på långa oexploaterade stränder kan man besöka öns huvudstad, även den kallad Zanzibar. Byn Paje, där hotellet för den här resan ligger,  ligger i en bukt där det sägs vara absolut bäst att lära sig kitesurfing. Anledningar till detta ska vara en ständig sidovind, grunt vid lågt tidvatten med en sandbotten och att revet utanför hindrar vågor från att komma in.

Det trestjärniga hotellet Arabian Nights som ingår i resan ligger precis på stranden och erbjuder dessutom en pool.

Med det havet behöver jag inte mycket annat. Bild Rhinoafrica.com

Den här kombinationsresan via Tour Africa kostar från 22 400 kr per person och du kan läsa mer om resan, eller hitta andra alternativ HÄR.

Annonser
1 comment
  1. Patrik said:

    Jag vet en kille som gjort denna resa. Eller nja, han var på safari i Tanzania och inte Kenya. Men Zanzibar vart det också.
    Fan vad underbart jag hade det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: