Annonser

Bo gratis på din semester!

Inspirerad av pressreleasen jag skrev om här om dagen, Resfeber.se ger 10 tips om hur du gör din resa billigare, började jag kolla upp det här med semesterboende. Många väljer att boka en charter eller flyg + hotell utan att tänka på att det finns andra alternativ också. Tipset från Resfeber.se var att kolla upp folks hem. Jag har gjort lite research på det här. Som jag kan se det finns det två olika varianter, hyr någons semesterbostad eller byt bostad med någon.

Att hyra någons semesterbostad har sina fördelar. Dels är det oftast billigare än att boka något genom en resebyrå. I en lägenhet kan man laga mat själv vissa dagar vilket också bidrar till en billigare resa. Perfekt om man vill vara borta på en solsemester i två veckor. Dessutom får man möjlighet att bo där lokalbefolkningen bor. Homeaway är ett exempel på sida där du kan boka. Du kan leta boende via en karta, de flesta ligger i Frankrike. Sidan presenterar var boendet ligger, hur stort det är, bilder m.m.

Resfeber.se samarbetar med Sunny Rentals och du kan söka och hitta boenden genom Resfebers hemsida HÄR.

Det andra alternativet är att göra som i The Holliday och byta bostad med någon annan. Under min undersökning var det det här alternativet som fångade mig mest. Är man okej med att låna ut sin bostad kan man sänka priset på sin resa drastiskt! Via hemsidan HomeExchange (som de faktiskt använde i The Holliday) kan du hitta boende över hela världen. Dels kan du söka på vart du vill åka, men du får också upp förslag på användare som är intresserade av att åka till Sverige och då byta med dig. Ett exempel är den HÄR (funkar inte länken så klistra in den här i din webbläsare: http://www.homeexchange.com/show.php?id=142609 ) lägenheten på Manhattan du kan få bo i i två veckor i sommar, om du har en lägenhet i centrala Stockholm (eller kanske Göteborg?) att byta mot.

Den här lägenheten på Manhattan kanske? Bild: homeexchange.com

För att byta hem med andra på homeexchange.com måste man vara medlem, vilket kostar 70 kr/månad. Kan ju dock betala tillbaka sig fort!

Annonser
1 comment
  1. I do trust all of the concepts you have presented to your post. They are very convincing and will definitely work. Still, the posts are very brief for beginners. Could you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: