Annonser

Vilken är den bästa guideboken?

Det finns otaliga märken av guideböcker därute och om man går till en bokhandel kan det vara överväldigande, särskilt utbudet till vissa resmål. Så sent som i oktober gick jag till en affär för att köpa en guidebok över London och kom hem med något som jag inte ens tog med dit.

Berlitz guideböcker är bra om du vill läsa in dig på historia över staden du ska resa till. Guideboken är uppbyggda efter rubrikerna; Sevärdheter, Förströelser, Äta ute m.m. Som underrubriker till det, är stadsdelarna. Jag anser att den sortens guideböcker kanske är bra att läsa innan man åker, men när man väl är på plats vill man kunna slå upp området man är i och se vad som finns i närheten. Det finns dessutom knappt en enda karta i guideboken.

Berlitz lilla guidebok över London.

Min personliga favorit är Lonley planets guidebäcker, speciellt de små. De är lätta att få med i handväskan och är i övrigt väldigt tydliga. Varje område börjar med en detaljerad karta där de presenterar restauranger, affärer och sevärdheter. Stadens största, roligaste och kanske mest annorlunda sevärdheter presenteras i början och guideboken föreslår vad man ska se om man är där i en, tre dagar eller en vecka. I min guidebok över Las Vegas ägnas en stor del av början åt att presentera de olika resortsen, vilket är väldigt hjälpsamt i just den staden.

Lonley Planets guideböcker är mycket praktiska

Vilka guideböcker tycker DU är bäst? Kommentera gärna!

Annonser
2 comments
  1. Dzenita :) said:

    Lonely Planet…:) Med stor Marginal. Lonely planet räddade oss när vi spontanreste till Indien i 6 veckor:) Massa roligheter om alla ställen. Speciellt små guldklimpar i outforskade länder som man annars kanske missar 🙂 Det man dock märker är att alla som backpackar och har en lonelyplanet åker till samma ställe…man kan möta folk 2-3 månader senare på helt andra ställen:)

    • Ja, jag har dock inte så stor erfarenhet av andra. Till exempel Fodor. Har de några småguider? För den jag har är supertjock, över hela Amalfi-kusten. Och sen får man passa sig med Lonley Planet. Beställde en guidebok över nätet, som var över Hawaii och den visade sig vara svartvit. Inte ås kul när det gäller ett så underbart färgrikt ställe som Hawaii!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: