Annonser

Lyx och tropiskt i Kina

När man tänker Kina tänker man inte lyx, fina stränder och vajande palmer. Men på den tropiska ön Hainan kan man hitta allt det där och till ett rimligt pris! Vi tog en rundresa i Kina med Apollo; resan startade med 4 dagar i Beijing och sedan åkte vi med vår guide till Hainan för att sedan avsluta med två dagar i Shanghai.

Sanya bjuder på både nytt och gammal, lyx och fattigdom.

Hainan brukar kallas för Kinas Hawaii och även om det är lite överdrivet så har ön en hel del att bjuda på. De flesta besöker Hainans sydkust, runt staden Sanya. Ön skryter med något man förr trodde var världens ände och åker man hit får man se några stenpartier och mängder av kinesiska par i matchande outfits.

Stränderna på Hainan är både fina och folktomma

När man är på Hainan bör man satsa lite pengar på sitt boende. För relativt lite får man otroligt mycket hotell! Vi uppgraderade vårt hotell för några hundralappar för hela veckan och fick bo på ett femstjärnigt Hilton-hotell. Poolerna var fantastiska, restaurangerna i världsklass och stranden underbart fin och så gott som tom.

Hilton Sanya resort & spa

Att sol-semestra i Kina är smart, för Kineserna själva är inte alls intresserade av att sola (och inte direkt av att bada heller). Det är fortfarande fint att vara blek i Kina och man anser också att huden inte klarar av solljus. Om du dessutom undviker att resa dit under kinesiska nyåret så kan du välja och vraka bland solstolarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: