Annonser

Singapore out and about

Min kompis Dzenita befinner sig nu för tiden i Singapore, där hon pluggar en termin. Hon hörde av sig via bloggens Facebook-sida och bad om tips för vad hon kunde göra i Singapore. Och självklart hjälper Sweden to anywhere till!

Det de flesta vet om Singapore är att det är väldigt rent på gatorna och så gott som noll kriminalitet. Men vad har det mer att bjuda på?

Jag antar att Dzenita har koll på de absolut vanligaste sevärdheterna så jag har försökt hitta lite mer annorlunda sevärdheter. Singapore har ett zoo som ska vara tipptopp, men istället för att göra den vanliga visiten, vad sägs om nattsafari? Safariparken är öppen 19.30 till midnatt och har ca 1200 djur.

Ett riktigt häftig koncept, blir lite extra spännande när det är mörkt. Bild: http://www.nightsafari.com.sg/

Det finns olika områden och ett tåg man kan åka runt på. För mer info om priser och karta hittar ni på deras hemsida: http://www.nightsafari.com.sg/

Speciellt för alla födda 1988 bör man gå ut på gatorna 23-24 januari för att fira det Kinesiska Nyåret. I Chinatown smyckar man gatorna med drakar och ljus och om jag känner högtiden rätt så kan man nog vänta sig några smällare och raketer.

Kinesiska nyår, ett måste att uppleva om man är i Asien. Bild: http://www.yoursingapore.com

De som är födda i drakens år ska klä sig helt i rött på det kinesiska nyåret för att få tur under året. För mer information om tider och happenings i chinatown, besök http://chinatownfestivals.sg ! Ett annat ställe att fira kinesiska nyåret är på River Hongbao 2012, för mer info om det eventet gå in här: http://www.riverhongbao.sg/

För att fortsätta spinnen på att det snart blir drakens år, så vad sägs om att packa lite picknick och se när roddare för fram sina drakbåtar? För information när lagen tränar, går in på: www.sdba.org.sg

Picknick och se när andra tränar, låter perfa tycker jag! Bild: http://www.sdba.org.sg

Singapores stränder är inte toppen och vattnet är sådär. Det bästa som erbjuds är ön Sentosa, men om man gör en dag av det så kan man hitta endel i närheten. Till exempel kan man besöka ön Pualu Ubin som ligger mellan Singapore och Malaysia. Här kan du ta del av n bit av historien, då många gamla byggnader står kvar och det finns fortfarande bybor kvar här, som lever på fiske och jordbruk. Läs mer om ön och andra nationalparker här:  www.nparks.gov.sg

Ser härligt ut! Bild: DanielKHC

Om man ha möjlighet att hyra bil kan man glida längst med kusten till Desaru i Malaysia. Att köra tar ca 2 timmar, men utflykten bör inte göras på fredag, då många åker här för en weekend iväg från stan. Under den här tiden är vågorna rätt höga, så prova att surfa! Det är bland det roligaste man kan göra!

Två timmar från Singapore ligger Desaru Beach. Bild: wikitravel.org

Vill man åka och hälsa på Dzenita (eller bara åka till Singapore kanske 😉 ) så har Singapore Airlines startat en ny direktlinje från Stockholm. Priser från ca 10 000kr ToR.

 

Annonser
2 comments
  1. Dzenita :) said:

    Tack för det fina inlägget och tipsen:) Sentosa har jag bockat av, nattsafarin låter kul 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: