Annonser

Abu Dhabi vs. Dubai

Jag och min kompis Sophia drömmer om en resa till mellanöstern i vår. Men vart ska vi åka? Jag har gjort en undersökning om vilken av städerna Abu Dhabi versus Dubai som vinner kampen.

I mångt och mycket är städerna sig lika. Det är lyx och överflöd som lockar överallt och shopping är det de flesta åker dit för. Planerar du att fria till din käresta så kan en resa dit spara in sig själv i hur mycket billigare du kan hitta en flådig ring där. Båda städerna ligger vid kusten och du behöver inte frysa när du är där.

Vad skiljer sig åt då? I Dubai kan du göra en 3*bräda på en dag. Du kan alltså åka wakeboard, snowboard och surfa sanddynor på samma dag. I Mall of the Emerates kan du åka skidor inomhus, vilken kontrast till vädret utanför!

Men det som verkligen skiljer städerna åt är att Dubai faktisk har lite kultur och historia i staden. Besök till exempel Gold Souk, en marknad som har varit med sedan staden grundades. Här säljs stora kvantiteter av guld och för att få till ett fynd behöver du uppbåda mycket tålamod och kunskap i guldpriser. I närheten ligger Spice Souk som precis som namnet låter påskina, säljer kryddor.

Gold Souk, bild från http://www.flashydubai.com

Dubai kallas ofta för mellanösterns Las Vegas och i äkta Vegas-anda har de skaffat sig sina egna Bellagiofontäner. Utanför Dubai Mall kan du se denna 270 meter långa fontän som skjuter vattenstrålar 150 meter upp i luften. Showen till musik kan du se varje halvtimme kvällstid.

Ja tack! Bild från http://www.luxurylaunches.com

För utsikt över Dubai bör du åka till utsiktsdäcket i Burj Khalifa. Det ligger på 124e våningen och kostar från Dhs 100.

Vad har då Abu Dhabi? Det som får staden att sticka ut, förutom en snygg och prydlig stad med många parker, är Yas Island. Ön är hem åt en Formel-1-bana, som kallas den arabiska versionen av Monacos bana. På ön ligger också Ferrari World, första temaparken för deras märke och byggnaden i sig är ganska spektakulär.

Ferrari World, världens största innomhusnöjespark. Bild från http://www.telegraph.co.uk

I övrigt byggs det mycket i Abu Dhabi, ett nytt Guggenheim och Louvren hamnar på en egen ö som ska bli ett kulturmecka. Staden har också en lång beach walk, med mycket nöjen längs med kusten, så som go-cart.

Så, vilken tycker ni låter bäst? Själv lutar jag nog åt att Dubai kommer bli mitt första stopp i regionen. Men jag åker gärna till Abu Dhabi om några år, när mycket av deras byggprojekt är färdiga och det finns lite mer att se och göra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: