Annonser

Lite mer Aruba

Att Aruba har två av värdlens vackraste stränder, Palm beach och Eagle beach som angränsar varandra, verkar inte spela någon roll för Sandra som är orolig att hon ska bli uttråkad av att vara på samma ö i 2 veckor. Det vill vi ju inte ska hända, så här kommer lite mer om Aruba!

Aruba är en självstyrande ö som tillhör Nederländerna och ligger i södra karibien, strax norr om Venezuelas kust. Detta gör att Aruba är en salig blandning av karibien och holländska låghus. Dessutom har ön siktat in sig på den något mer exklusiva skaran resenärer och mycket av hotellen längs stränderna är lyxhotell. I huvudstaden på ön, Oranjestad, kan man tydligt se den holländska influensen. Folket på ön är kända för att vara trevliga och det kan man prova på inne på restaurangen Queen’s bar på huvudgatan, där både mat och servicen ska vara superb.

Härligt brokigt i Oranjestad, http://www.welcomearuba.com

Utanför Arubas vackra stränder ligger många förlista skepp på botten och ön är därför välbesökt av dykare. Vill man uppleva det utan att ta dykcert så kan man snorkla vid det tyska fraktfartyget Antilla. Det sjönk under andra världskriget, men ligger väldigt ytligt på ett korallrev, vilket gör att vilken söndagssnorklare som helst kan känna sig som en skattletare.

Det 120 meter långa skeppet Antilla, som gick under på ett korallrev utanför Arubas kustlinje. http://www.arubabound.com

Blir man trött på sand mellan tårna kan man lämna västkusten och istället bege sig till östkusten. Här finns inga vackra stränder och ingen bor här. Istället består landskapet av stenslätter, vulkanstenar och kaktusar.

Vill man lyxa till det lite en kväll kan man besöka något av Oranjestads många kasinon och prova sin lycka. Har man tur kan man kanske bosätta sig på Aruba för evigt.

Ska du liksom Sandra åka någonstans och vill ha lite hjälp med tips om vad man an göra där, äta, eller sova, hör av dig så hjälper jag till!

Annonser
2 comments
  1. sandra said:

    Weii tack 🙂 Ska bli himla kul!

    • Jag förstår det! Ska nog planera in en egen resa till Aruba snarast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: