Annonser

Aruba, Jamaica oh I wanna take ya…

Min kompis Sandra ska åka till Aruba med sin pojkvän nu i Januari (oh nej, jag är inte aaaaalls avis) och jag tänkte här ge lite tips om vad man kan hitta på där.

Föga förvånande är de flesta tips havsrelaterade. Aruba har perfekta förhållanden för vind- och kitesurfing. Perfekt om man vill att något ska hända vissa dagar, så att inte den ena trillar förbi den andre exakt lik, och veckorna går fort bara för att man inte gör nåt. De flesta stora hotell har sin egen uthyrning och instruktörer och ett tips är verkligen att ta en lektion, på så sätt lär man sig mycket fortare.

Det är inte så lätt att ta sig från Aruba på utflykter. det finns båtlinjer till exempelvis Venezuela, men de går inte säkrskillt ofta och kan vara ganska dyra. Bättre då att utforska ön ordentligt.

Aruba har många fina stränder runt hela ön, så passa på att åka iväg och se någon annan strand. Arubas största resebyrå, De Palm tour äger även en egen ö, dit de kör båtar från Palm beach, Arubas mest kända strand.

Om man har bränt sig i solen eller av någon annan anledning ta en paus från stranden en dag kan man göra en liten rundtur på ön. Är man äventyrlig kan man ta lokalbussen men är man mer bekväm kan man hyra en bil. En av den största sevärdheten på ön är Baby Natural bridge, en naturlig bro skapad av vattnet. Bron i sig ser inte mycket ut för världen, det fanns en mycket större som tyvärr rasade 2005, men området i sig är fint och värt ett besök.

Baby Natural Bridge, http://www.tripadvisor.com

Aruba är känd för sin Aloe Vera och på utflykten kan man besöka deras fabrik, där man kan få en guidad rundtur där man får se hur de gör olika krämer för hand, samt köpa billiga produkter.

I närheten av Andicuri på öns norra sida finns Ayo Rock, en stenformation där du också kan få en fin utsikt över kusten.

Ayo Rock Formation, http://www.panoramio.com

I Början av januari inleds en 2 månader lång karnival, så för Sandra som ska åka nu kan det säkerligen bli en hel del musik och dans. Packat och klart besökte en karnival i västindien, så om man är intresserad av hur det kan se ut kan man gå till http://svt.se/2.104390/packat_och_klart och se inslaget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: