Annonser

In Dublins fair city…

Nu har bloggen haft ett långt juluppehåll och det är dags att dra igång igen, idag med tips om Dublin.

Dublin är en riktigt mysig stad att besöka för en weekend! Staden känns liten och gemytlig, man kan lätt gå överallt och stämningen är avslappnad.

Så vad bör man hitta på när man väl är där?

Guinness Storehouse ett absolut måste och även om man inte är ett wiskey-fan kan ett besök på Jameson’s destilleri vara värt ett besök. Om man är en wiskeyfantast bör man passa på att anmäla sig som provsmakare, vilket guiden delar ut till 8 stycken i början av den guidade turen. Då får man prova 3 olika sorter, medans resten får nöja sig med ett glas att smutta på. De 8 provsmakarna får som lön för mödan ett diplom att de klarat av en Jamesonexamen.

Deltagare i wiskeyprovningen får sin Jamesonexamen

Om det är den irländska musiken man har kommit för, så har man tur, för den kan man inte komma ifrån. Från varje bar i Tempel Bar-området sipprar glada och sorgsna toner på dragspel och gitarr ut, både kända och okända. Vill man ha lite mer historia om musiken kan man gå på en Musical Pub Crawl som börjar på The Oliver St. John Gogarty. Om det är det ännu mer genuina man är ute efter kan man gå till Bowe’s där vem som helst som har ett instrument får vara med och spela. Även någon gammal irländsk sång från en skrumpen farbror vid baren kan man få höra. När en låt tas upp tystnar hela pubben. Och man ska passa sig för att börja nynna på någon låt om man inte vill sjunga solo, alla stammisar har nämligen ett väldigt gott öra för att höra minsta musikaliska ansats.

Bowe’s, om du vill ha en genuint irländsk pubb, eller vill uppleva traditionell irländsk musik. Finns på Fleet Street.

Återkommer med shopping- och restaurangtips!


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: