Annonser

London för London-vana

Idag tänkte jag tipsa om en liten avkrok som kanske inte står högst på sightseeinglistan när man åker till London. Borough market  är fantastiskt mysigt och väl värt ett besök, särskillt för den som varit i London många gånger och vill se nåt nytt.

Gå ner för trappan vid den röda pilen så kommer ni till ena sidan av marknaden.

Gå ner för trappan enligt kartan ovan, så kommer du till diverse matstånd där man kan hitta massor med läckerheter. Kommer du vid lunchtid får du räkna med att köa, det är väldigt populärt. Följ ytterkanten av marknaden så får du se den här bilden:

Marknaden med Londons nya skrytbygge i bakgrunden

Fortsätt i ytterkanten av marknaden, det är mest grönsaker och frukt där inne. Längs med gatan finns små mysiga restauranger, gallerier och affärer. På andra sidan marknaden från där du gick ner finns ett obligatorisk stopp, The Market Porter.

The Market Porter

Denna väldigt mysiga pub är ofta välbesökt, men som tur är får man ta med sin öl ut på gatan om man vill. Puben börjar servera öl redan kl 7 på morgonen för de som har jobbat natt, så är du sugen på en frukostöl har du kommit rätt. Fram åt lunch ersätts klientelet med kontorsarbetare.

Den stora ingången till marknaden, som egentligen består av fler olika delar. Gå runt hela så att du inte missar något!

Tvärs över gatan finns en stor ingång till marknaden och här inne kan du hitta allt från råvaror av kött och fisk, frukt och grönsaker, men även lagade smårätter som kan funka som en liten lunch. Det finns en fin restaurang på ovanvåningen om man vill äta nåt lite lyxigare och i en lugnare omgivning.

Även om man inte ska laga någon mat så är det fascinerande att gå runt och titta på marknaden

Borough market kan kombineras av en förmiddag på Towern (om man inte är så sugen på att trava runt där hela dagen) och en promenad över Tower Bridge!

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: