Annonser

Chicago O’Hare – världens sämsta flygplats?

Jag har rest en del, men inte sett världens alla hörn. Men tyvärr har jag haft oturen att 3 gånger det senaste året behövt befatta mig med Chicagos största flygplats O’Hare.

Vad är det då som är så dåligt med den? I ärlighetens namn så är det en ganska bra flygplats att mellanlanda vid, om man ska vidare med inrikesflyg i USA. Det kan vara lite svårt att hitta när man ska byta terminal, men redan när man lämnar utrikesterminalen får man lämna ifrån sig sin väska som där checkas in till rätt ställe. Inrikesterminalen är enorm och det finns flera av restauranger, barer och affärer. Det är lite slitet och nedgånget och varken mat- eller shoppingutbud känns särskillt inspirerande, men det duger för döda lite tid. Däremot har passkontrollen två av tre gånger tagit upp mot två timmar, så om det är transfer du ska göra här, beräkna lite tid på detta!

Utrikesterminalen däremot, är platsen som gud glömde.  När man väl passerat säkerhetskontrollen finns ingenting. Det finns några stånd där man kan köpa dricka, mackor, snacks och en baseboll som souvenir. Men inga restauranger, affärer… No nothing! Så om ni ska resa hem därifrån, passa på att ät på McDonalds och svep en öl i den enda baren på hela terminalen, som båda ligger precis utanför säkerhetskontrollen. Har du glömt att köpa en present att ta med hem blir du utlämnad till den lilla tax free-shoppen utanför kontrollerna.

Det enda att både äta och roa sig med på O’Hare…


Och ett tips till ansvariga på Chicago O’Hare – gör om, gör rätt!

 

Vilken tycker du är världens sämsta flygplats? Rösta nedan! Kommentera gärna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: