Annonser

Tips på restaurang, AW och boende i Milano!

Jag skulle säga att Milano är en sådan stad som man kan besöka när som helst på året. Man kanske ska undvika de allra varmaste sommarmånaderna, men det är också en stad som man inte måste ha något fantastiskt väder för att avnjuta, så passa på att åka en helg när som helst du hittar en billig flygbiljett. Jag och min ständiga resekompis Sophia åkte en helg i november och tur och retur hittade vi biljetter för 600 kr för 2 personer. Alla uteserveringar verkar ha öppet året om med filtar och värmelampor, så riktig semesterkänsla utlovas även i ruskväder!

Saker man kan göra i Milano är att shoppa och kolla på fotboll (gissa vilket av dom vi gjorde). Men det vi ansåg vara stadens behållning och som satte en speciell prägel på Milano är After work-konceptet. I princip alla barer kör AW, där man får fri tillgång till en AW-buffé när man köper drinkar. Tilltugget varierar i kvantitet och kvalitet, men på rätt ställen kan man ha en weekend i Milano utan att betala för middag en enda kväll. After worken pågår mellan ca 17-22, beroende på vilken bar du besöker.

Exempel på buffén på After Work. Googla efter vilka AW som är bäst just när du ska åka.

För att föreslå en sevärdhet nämner jag den berömda tavlan Nattvarden, men till detta kloster kan man inte bara droppa förbi utan måste boka tid långt i förväg. Inget för en spontanweekend med andra ord. En annan stor sevärdhet är den enorma katedralen Il Duomo som står mitt i Milano. Och det var från denna vackra, imponerande byggnad vi upptäckte ett av dagens bloggtips. Högst upp i köpcentret bredvid finns en food court med en uteservering. Trots grå himmel i november är det ett utmärkt ställe att äta lunch och prova den milanesiska specialiteten saffransrisotto.

Från Duomen ser man en uteservering man inte bör missa. Otrolig utsikt!

Det andra tipset jag vill dela med mig av är hotellet vi bodde på, Hotell London. Absolut ingen lyx, men riktigt prisvärt och underbart centralt.

Sophia framför vårt hotell som ligger ett stenkast från Il Duomo

Annonser
2 comments
  1. Sandra Andersson said:

    Trevlig blogg!
    Tänkte bara fylla ut med ett tips på var man ska gå om man vill hitta en apertivo (AW eller happy hour, som de översätter det till här i Milano) – då ska man åka till Navigli (Metro: Porta Genova)! Navigli är området kring Milanos två kanaler och här kryllar det av apertivoställen, som har öppet året runt (även om det är mysigast då det fortfarande är varmt ute och uteserveringarna står uppradade längsmed kanalerna).

    • Bra poäng Sandra! Vi var där och även i november var det supermysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: