Annonser

Cykla i Berlin

Att cykla är kanske inte det första man tänker på när någon säger Berlin, men faktum är att Berlin är riktigt cykelvänligt. Cykelbanorna är tydligt utmärkta och många. Dessutom ligger många av Berlins största sevärdheter väldigt centralt; Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Gedächtniskirche, Bundestag och olika delar av Berlinmuren för att nämna några.

Berlinmuren

Men det som verkligen talar för att cykla runt är chansen att utforska en annan sida av Berlin, den vardagliga.  Genom att svänga av från de vanliga turiststråken kan man istället få se det genuina Berlin och vem vet vad man kan hitta då i denna tudelade stad? Det finns okända gallerier, intressanta affärer och pärlor till restauranger som mest bara lokalbefolkningen känner till. Sväng av från de stora vägarna och villa bort er i myllret av gator och upplevelser som Berlin har att bjuda på!

Så vad bör man inte missa när man cyklar runt i Berlin?
1. Lämna lokalsinnet hemma och cykla vilse!
2. Kupolen i Bundestag, häftig arkitektur och otrolig utsikt.
3. Monumentet över judeförintelsen i Europa, som ligger ett stenkast från Brandenburger Tor.

Monument över förintelsen, i Berlin

Att cykla i Berlin:

Det finns många olika ställen att hyra cykel på. Många Hostel har egen cykelservice och Deutsche Bahn har stadscyklar man kan hyra genom att ringa telefonnumret som står på cykeln. Om man inte har någon cykelkompis på sin resa eller vill få mer information om det man cyklar förbi kan man cykla på en guidad tur med Berlin On Bike, www.berlinonbike.de.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: